Известие

Collapse
No announcement yet.

Часовника на таблото отказа ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Часовника на таблото отказа ...

Имам едно такова полезно часовниче, сигурно и вашите ги имат, ей тук стои

обаче оня ден кво се беше разместило, и реших да пипна ( да се таковам в пипливите пръсти ) и разместих цялото табло, даже го бях извадил уж за да го наместя по-добре ... ама сега часовника въобще отказва да се включи. Някой да има идея как да го наместя така че да потръгне пак? Много ми е полезен тоз часовник

P.P. мислех да сложа снимки на отвореното табло да се видят там буксите, но нямам фотоапарат подръка. Може би по-късно ще сложа.
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

еми може да си скъсал некоя жичка, сега пак обратно го разглобяваш и гледаш евентуално каква може да е причината да не работи
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Преди да разгобиш пробвай с почукване по дисплейчето. Според мен се е разместила подсветката на LCD-то. Аз преди време като го разглабях, се получи същото, но с малко натискане на дисплея се оправи и от тогава не съм имал проблеми.
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Aбе я първо виж предпазителя
        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Колега виж първо да не ти е изгоряла лампичката на часовника! -Светни с фенерче към него и ако се виждат цифрите значи е от лампичката! При мен беше така и като смених лампичката-нямаш грижи

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
          Fiat Bravo 1.6 1997
          Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

колеги

Колеги каква е лампичката и как се сваля часовника защото и мойта не работи.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Не, сигурен съм че е от букса няква, защото се получи след разместването. Не е изгоряло нищо. Има една такава странна букса там и май не мога да я наместя да влязат изводите. Бая се мъчих и не става и не става ... има някъв номер, ама ...

Comment

Колега те буксите май бяха 2 Мисля че имаше още една, ама не съм сигурен - защото аз свалях цялото табло и не си спомням вече! Виж да не слагаш другата букса! - ако има такава!

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                Fiat Bravo 1.6 1997
                Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от blagun
                  Колега виж първо да не ти е изгоряла лампичката на часовника! -Светни с фенерче към него и ако се виждат цифрите значи е от лампичката! При мен беше така и като смених лампичката-нямаш грижи
                  Тази сутрин нещо ме глождеше и разглобих всичко пак, този път свалих часовничето (след внимателно разглеждане видях как), пъхнах го в буксата му и пак не светна. Свалих лампичката - оказа се че е изгоряла (което е много странно, тъй като спря да свети след разместването. Явно тогава е изгоряла при недобрия контакт).

А интересното беше че имаше един момент в който като запалех - не светеше. Като чукна с пръст по дисплейчето - светваше. Но мен това ме дразнеше много и затова и отворих таблото пак.

Мерси за идеята колега, не бях даже забелязал че е с лампичка Надявам се само да продават такива лампички насам-натам, за да мога да я сменя

Comment

Re: колеги

Първоначално публикувано от rtfm
                    Колеги каква е лампичката и как се сваля часовника защото и мойта не работи.

Сваля се с дърпане на таблото там цялото дето е часовника (аз си помогнах със сваляне на кутийката за пепел на пепелника), и след това можеш да свалиш само лампичката, ей тва черничкото корпусче се върти.

Comment

Такива крушки се продават колкото искаш (мисля че са същите като на подсветката за контролните уреди). Има ги и по30ст. .
                      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Моят също допреди 2-3 месеца не работеше след една операционна намеса но и аз се ядосах един ден и ги свалих.Проблема идваше поне при мен от това че отзад на самия часовник има много крачета и едно ако е леко криво на влиза хубаво и нъцки часовник.Та свалих го изправих всички крачета и го наместих хубаво и сега работи перфектно
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                        X